#ΠάμεΚαϊμακλί | Θεατρικός περίπατος «Άκου τα βήματα του Καϊμακλιού» 

🎧 #ΠάμεΚαϊμακλί | Θεατρικός περίπατος «Άκου τα βήματα του Καϊμακλιού» 

Οι ιστορίες των ανθρώπων είναι αυτές που φτιάχνουν τον τόπο: δημιουργούν τα σημεία αναφοράς γύρω από τα οποία γεννιέται η ζωή και ο πυρήνας∙ ένας πυρήνας, καθ’ όλα απαραίτητος για τη δημιουργία και το αίσθημα όχι απλά της περιοχής στην οποία ζούμε, αλλά της κοινότητας στην οποία συμμετέχουμε.

Αυτήν την κοινότητα και τις φωνές της επιδιώκει να αναδείξει το ερευνητικό project Προφορικής Ιστορίας “People of Cyprus” και η Θεατρική Ομάδα «Κορνίζα» μέσα από ένα διαδραστικό περίπατο σε μορφή θεατρικής παράστασης, ο οποίος θα αφηγηθεί τις μικρές, καθημερινές στιγμές του πυρήνα της γειτονιάς του Καϊμακλιού. Τις ιστορίες που ξεκινούν απ’ την αυλή και καταλήγουν σε παραθύρια∙ εκείνες που δίνουν ραντεβού στην εκκλησία και άλλες που εν τέλει βρήκαν καταφύγιο στην καρδιά της Λευκωσίας.

Ο περίπατος θα αποτελείται από δύο μορφές: τη φυσική, η οποία θα διεξαχθεί την ημέρα του Φεστιβάλ (23/9) και ακολούθως την ψηφιακή, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα τόσο στον κόσμο εντός όσο και εκτός της κοινότητας, να ακούσει τις ιστορίες, να τις αναβιώσει και να τις πάρει σπίτι του, μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας.

Από το χθες στο σήμερα κι από το σήμερα στο αύριο, τα βήματα του συνανήκειν στο Καϊμακλί θα δώσουν φωνή στις ιστορίες που φέρνουν στο φως στην καθημερινότητά μας και που με τη συμβολή τους προσθέτουν τις απαραίτητες ψηφίδες του εκδημοκρατισμού της ιστορίας.

Με την αξιοποίηση της Προφορικής Ιστορίας, η ιστορία της γειτονιάς γράφεται εκ νέου και οι φωνές των κατοίκων της αναδιαμορφώνουν το αφήγημα, δίνοντας θέση στα ζωντανά της κύτταρα.

Κατέβασε εδώ τον χάρτη και κάνε τον περίπατο μόνος/μόνη σου

Θεατρικός Περίπατος «άκου τα βήματα του Καϊμακλιού»

Συνεντεύξεις: Ιλιάνα Κουλαφέτη

Κείμενα: Ιλιάνα Κουλαφέτη – Χρήστος Μιχάλαρος

Δραματοποίηση: Πωλίνα Ματθαίου

Επί (σκηνής και) δρόμου: Πωλίνα Ματθαίου – Γιάννης Μίνως

Σχεδιασμός: Ελευθερία Ξενοφώντος

Μοντάζ: Χάρης Βαρελιάς / Volume Films

Μετάφραση βίντεο: Μαρία Χριστοδούλου

Σκηνογραφική βοήθεια: Ελένη Γεωργίου

🔆 Χορηγοί:
◾Διοργανωτής: Urban Gorillas
◾Μέγας χορηγός:
◾Υποστηρικτές:
Polydoros Driving School

Για το Urban Gorillas

Φεστιβάλ Πάμε Καϊμακλί 2023 | Ιστορίες άλλωςΦως