Στα βήματα της χόβολης | Περίπατος στα Καφενεία εντός των τειχών

Hub-In Πολιτιστικοί Περίπατοι στη Λευμωσία

☕️ Ο καφές αποτέλεσε για αιώνες πυρήνα πολιτισμού. Κόσμος μαζευόταν και μαζεύεται γύρω από το αγαπημένο του προϊόν, συζητά, δίνει ραντεβού, πραγματοποιεί πολιτικές και κοινωνικές ζυμώσεις. Ο παλμός της κοινωνίας και της Πολιτείας χτυπά στα καφενεία.
🔅 Εκεί που τα κεράσματα γίνονται βασικό κομμάτι της σύσφιξης σχέσεων και ανταπόδοσης. Το People of Cyprus καλεί τον κόσμο να περιπλανηθεί μαζί του στα Καφενεία «ορόσημα» της εντός των τειχών πόλης Λευκωσίας.
📌Ξεκινάμε από την ιστορία του καφέ, τις ιστορίες των μαγαζιών, ακούμε τους καφετζήδες και τους σερβιτόρους να διηγούνται τη ζωή που πέρασαν και περνούν μέσα στο καφενείο και αναδεικνύουμε τη σημασία του χώρου, του χρόνου και της εμπειρίας ως κρίκου της κοινωνικής αλυσίδας. Και όλο αυτό μέσα από τις γεύσεις των ροφημάτων και των εδεσμάτων που αποτελούν την αφορμή ώστε να βρίσκονται μεταξύ τους οι άνθρωποι.
🧋Κερνάμε και κερνιόμαστε και γινόμαστε με τη σειρά μας κομμάτι των αναμνήσεων της πόλης μας. Καφές, ζιβανία, γλυκό, αλμυρά, λεμονάδα και πλαισιώνουν τις αφηγήσεις και την ιστορική αναδρομή, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα τόσο οικεία όσο και ζωντανή ως στοιχείο ταυτότητας.
📆Πραγματοποίηση διαδρομών στις 2/3, 16/3, 30/3, 13/4, 27/4, 18/5,1/6, 15/6 – ώρα 11:00 -13:00
🔗 Απαραίτητη η κράτηση για την περιήγησή σας: https://shorturl.at/aEJL0
◾️Εισηγητές διαδρομής: People of Cyprus | Ιλιάνα Κουλαφέτη & Χρήστος Μιχάλαρος