Άκου μια ιστορία από τον αθέατο κόσμο του βιβλίου

Ο κόσμος του βιβλίου της Κύπρου έχει διανύσει μία μακρά πορεία, μέσα από την οποία έγραψε τη δική του ιστορία. «Οι βιβλιοθήκες, “οι μητροπόλεις του πνεύματος”, η χειροπιαστή απόδειξη της πνευματικής συνεργασίας και αλληλεγγύης των πολιτισμικών κατορθωμάτων που κάθε λαός περνά από γενιά σε γενιά, αποτελούν το βάθρο της μνήμης του κόσμου», όπως αναφέρει η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ.

Πίσω, όμως, από τα ράφια της βιβλιοθήκης συναντά κανείς έναν ολόκληρο, αθέατο, κόσμο, που δημιουργεί, επιμελείται, συντηρεί και λατρεύει τα βιβλία. Τα διατηρεί στον χρόνο, τα κληροδοτεί στην επόμενη γενιά. Τα προστατεύει από τις φθορές, τα μετατρέπει σε κειμήλια μνήμης.

Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και τι έχουν να διηγηθούν για τον γοητευτικό κόσμο των βιβλίων;

Το People of Cyprus, έχοντας ήδη εγκαινιάσει τη δράση #ΆκουΜιαΙστορία στην έκθεση «Η Μνήμη Επιστρέφει». Φωνές της Μικράς Ασίας 100 χρόνια μετά, που τρέχει ήδη στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, φέρνει τις ακουστικές αυτές ιστορίες στο πρώτο Limassol Book Fair και σας συστήνει μέσα από 10λεπτα podcasts τον κόσμο του κυπριακού βιβλίου!

Τέσσερις διαφορετικές ανθρώπινες ιστορίες σε περιμένουν να τις ακούσεις, να τις συζητήσεις, να τις αφουγκραστείς, να τις χαρείς και να τις πάρεις σπίτι σου.

Βρες μας στο περίπτερο #34 αυτό το Σαββατοκύριακο, 26&27 Νοεμβρίου, στην πρώτη μεγάλη έκθεση βιβλίου που πραγματοποιείται στη Λεμεσό @limassolbookfair!

Οι ιστορίες:

#1. H επιμελήτρια

#2. O βιβλιοδέτης

#3. O βιβλιοπώλης

#4. H συντηρήτρια έργων τέχνης σε χαρτί

Limassol Book Fair

Σάββατο-Κυριακή: 26-27 Νοεμβρίου 2022

Χαρουπόμυλοι Λεμεσού

©People of Cyprus | www.peopleofcyprus.cy

Instagram: @people.of.cyprus

Facebook: People of Cyprus

Βρες εδώ όλες τις ιστορίες