Η αρχόντισσα των ειδήσεων

Η Γιώτα Αποστολίδου είναι η φωνή πίσω από το μικρόφωνο του Ράδιο Πρώτο

Κείμενο/Φωτογραφίες: Χρήστος Μιχάλαρος

«Τι είναι το ραδιόφωνο; Είναι τρόπος ζωής, δεύτερη οικογένεια, το πρώτο μισό αλλά και το μεγαλύτερο κομμάτι της μέρας μου. Μέσα από την ειδησεογραφία δημιουργούμε ιστορίες. Ιστορίες, οι οποίες είναι ικανές να επηρεάσουν έμμεσα και τις ζωές των ακροατών. Ακούγοντας τα νέα λαμβάνουμε αποφάσεις, άρα επηρεαζόμαστε. Από τον Μάρτιο του ’90 έως και σήμερα έχω ζήσει μεγάλες συγκινήσεις στο ραδιόφωνο και έχω βιώσει σπουδαία γεγονότα. Εμπειρίες που δεν σβήνονται ποτέ».

Με τις ραδιοφωνικές φωνές έχουμε πάντα ένα διαφορετικό δεσμό. Αποτελούν την εγγύηση της δέσμευσής μας σε μία συγκεκριμένη εκπομπή, όχι γιατί μας ελκύει αυτό που βλέπουμε, παραγκωνίζοντας καμιά φορά ό,τι ακούμε, αλλά ακριβώς επειδή η απουσία εικόνας μας «αναγκάζει» να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στο περιεχόμενο του λόγου.

Η Γιώτα Αποστολίδου, είναι μία από αυτές τις φωνές. Τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του κυπριακού ραδιοφώνου, έχει ταυτίσει το όνομα –και τη φωνή της– με την ειδησεογραφία, μεταδίδοντάς μας καθημερινά, όσα καλό θα ‘ναι να γνωρίζουμε για την επικαιρότητα, την Κύπρο και τον κόσμο. Τα τελευταία 23 χρόνια ζει στη Λευκωσία, προτού ωστόσο, αγκυροβολήσει στην κυπριακή πρωτεύουσα η Γιώτα Αποστολίδου, με καταγωγή από Κοζάνη, έζησε αρκετά χρόνια στη Γερμανία.

Τον Μάρτιο του ’90 γνώρισε τον μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου και έκτοτε και επί 30 συναπτά έτη, τον υπηρετεί με ειλικρίνεια και σεβασμό.